You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Admin

Završeno Evropsko prvenstvo.

Podijeli vijest



Poštovani ljubitelji minifudbala,
želimo da se osvrnemo i napišemo nekoliko riječi o upravo završenom Evropskog prvenstvu u Sarajevu.
A od koga bolje početi nego od samih igrača i selektora Dejana Raspopovića.
Dugujemo im veliku zahvalnost za naporan rad i trud koji su uložili, kako bi predstavljali našu zemlju na najbolji mogući način.
Počeli su naši momci sa treninzima polako već u januaru. Uspio je selektor Raspopović svoj zacrtani plan priprema da privede kraju i da sa puno entuzijazma odemo na Evropsko prvenstvo.
A tamo već u prvom kolu hladan tuš i poraz u poslednjem minutu meča od Slovenije. Vjerovalo se da ekipa može pronaći igru i već u duelu sa Albanijom potpuna dominacija i ubjedljivih 6:1.
A onda meč sa domaćinom, koji je odlučivao našu sudbinu na ovom takmičenju. Vrhunska igra pred punom dvoranom Mirza Delibašić u Sarajevu, ubjedljivih 5:1 na kraju, za ovjeru prvog mjesta.
Odavno Crna Gora nije prošla osminu-finala na nekom velikom takmičenju, ali meč protiv Poljske je odigran odlično i sa 4:2, ušlo se u četvrt-finale.
Protivnik reprezentacija Francuske, koja je prije toga savladala Ukrajinu 3:2.
I kao na predhodna tri meča veoma dobra taktika donijela je vođstvo od 2:0. Da li je ekipa već glavama bila u polufinalu ili je nešto drugo u pitanju, tek Francuska je uspjela da preokrene rezultat u poslednjim trenucima meča i uz dosta sreće prodje dalje.
Ostaje mali žal da se moglo ići do samo kraja i uzeti neka od medalja.
Već smo rekli da dugujemo zahvalnost selektoru Raspopoviću, ali takodje i fenomelanom tim menadžeru Zoranu Radonjiću, koji je svojim iskustvom i motivacijom donio veliki plus ekipi. Takodje kondicioni trener Marko Jevremović, koji je odlično pripremio ekipu da se nosi sa velikim naporima. Asistentu Mišku Darmanoviću koji je uvijek bio pri ruci i prije i tokom prvenstva. Naravno i naš ekonom Filip Raspopović, koji je uvijek imao sve spremno i pripremljeno što se tiče opreme.
Drugo Evropsko prvenstvo zaredom Crna Gora ima najboljeg strijelca. U Košicama je to bio Nikola Mijović, dok je titulu na ovom prvenstvu osvojio Rijad Dervišević sa 7 pogodaka.
Derviševiću je pehar uručio ministar Sporta i mladih gospodin Dragoslav Šćekić, na prijateljskom meču izmedju naše reprezentacije i RTCG, koji je održan na stadionu Malih sportova.
Možda nismo uspjeli da se plasiramo u finale, ali Crna Gora je tamo imala predstavnika. Naš sudija Marko Popović bio je drugi sudija na finalnom meču izmedju Srbije i Rumunije, i kao i tokom čitavog turnira, odlično odradio svoj posao. Crna Gora, posle Nemanje Ljumovića koji je sudio finala Evropskog u Kijevu 2018. i Svjetskog 2019.godine u Australiji, sada može biti ponosna i na Marka Popovića.
Naravno, naš već pomenuti potpredsjenik saveza Nemanja Ljumović, posle Svjetskog prvenstva u Ras Al Khaimahu u UAE, uspješno je završio i ovo Evropsko prvenstvo kao direktor turnira, noseći se svim izazovima koje jedno ovakvo takmičenje ima.
Uz reprezentaciju su čitavo vrijeme bili predsjednik i potpredsjednik saveza Nebojša Kraljević i Radoman Vučetić, bodreći naše momke i davajući veliku podršku sa tribina.
Velike čestitke reprezentaciji Srbije i našem prijatelju Siniši Milanovom, kao i reprezentaciji Rumunije i Kazakhstana, dok se posebno zahvaljujemo Udruzenje Mininogomet BiH i braći Blažević na odlično organizovanom turniru.
Sportski pozdrav,
UMFCG
0 komentara

Ulogujte se kako bi mogli da ostavite komentar.

Poslednje vijesti
Poslednji komentari