You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Admin

Promjena na čelu reprezentacije.

Podijeli vijest



Poštovani ljubitelji i prijatelji minifudbala,

Sedmočlani Upravni odbor Udruženja minifudbal Crna Gora donio je odluku da se na mjesto selektora minifudbal reprezentacije Crne Gore imenuje Dejan Raspopović a na mjesto tim menadžera reprezentacije Zoran Radonjić.

Prvenstveno želimo da izrazimo veliku zahvalnost prethodnoj selektorskoj komisiji u sastavu Dragan Šico Mugoša, Davor Kasalica i Velizar Vesko Darmanović na  radu i zalaganju u prethodnom periodu, kao i na zdravoj igračkoj osnovi koju ostavljaju. 

Novi selektor Dejan Raspopović je sa svojim klubom Valterom osvojio poslednje Drzavno prvenstvo Crne Gore 2019.godine, osvojio je dvije titule prvaka u Prvoj crnogorskoj minifudbal ligi i jednom vodio svoju ekipu do finala,  osvajač je medalja i priznanja sa evropskih klupskih takmičenja u  okviru Evropske minifudbal federacije (Liga šampiona Evrope – 4 učešća, Euro cup, Marco Aurelio cup, Urban cup). Raspopović je 2020.godine imao čast da među 16 trenera iz cijelog svijeta bude izabran da na Marco Aurelio Cup-u u Rimu predvodi reprezentaciju Svijeta protiv reprezentacije Italije u revijalnoj utakmici na kraju turnira. Prethodne dvije godine je bio tim menadžer reprezentacije Crne Gore. Upravnom odboru je predstavio trogodišnji plan rada koji podrazumijeva višemjesečne pripreme za takmičenja i program stabilnog i samoodrživog finansiranje reprezentacije koji je nakon razmatranja prihvaćen. Ovo napominjemo jer je Udruženje minifudbal Crna Gora  od svog osnivanja imala poteškoća oko finansiranja rada reprezentacije, pa smatramo da će ova stabilnost  svakako podići rad u reprezentaciji na nivo više u odnosu na prethodni period. Upravni Odbor smatra da su trenerska biografija i menadžerske sposobnosti Dejana Raspopovića potpuno referentne da preuzme kormilo reprezentacije.

Na poziciju tim menadžera Upravni Odbor Udruženja minifudbal Crna Gora je postavio Zorana Radonjića. Na predlog prethodne selektorske komisije Radonjić je na Svjetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima uvršten u stručni štab reprezentacije. Njegov rad sa igračima i nezaboravni motivacioni govori uticali  su da rukovodstvo saveza, a što bih posebno istakli i igrači, žele da Zoran i dalje bude dio stručnog štaba, naravno sa mnogo većom i odgovornijom ulogom ovog puta. Radonjić je rodjeni Sarajlija što je motiv više da u svom rodnom gradu sa reprezentacijom Crne Gore na Evropskom prvenstvu 2024.godine pokuša da postigne uspjeh.

Intervju sa selektorom ćemo uraditi u narednim danima, gdje ćemo čuti više o ambicijama i planovima  za naredni period.

Sportski pozdrav
UMFCG
0 komentara

Ulogujte se kako bi mogli da ostavite komentar.

Poslednje vijesti
Poslednji komentari