You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Admin

Poznat konačan spisak minifudbal reprezentativaca.

Podijeli vijest



Poštovani ljubitelji minifudbala,
U Košicama u Slovačkoj će se u periodu od 03.06. do 11.06.2022.godine održati Evropsko prvenstvo u minifudbalu nakon tri godine čekanja. Reprezentacija Crne Gore je obezbijedila učešće na ovom takmičenju i žrijebana u grupu C zajedno sa reprezentacijama Bugarske, Austrije i Gruzije.
Da podsjetimo da je u maju prethodne godine bilo potrebno u roku od 15 dana uplatiti avansno kotizaciju za učešće na ovom takmičenju. Kako Udruženje Minifudbal Crna Gora u tom trenutku nije posjedovalo potrebna sredstva zbog odlaganja sezone usled pandemije virusom korona, ponudili smo učešće dvostrukom uzastopnom pobjedniku Podgoričke minifudbal lige i Šampionu Crne Gore ekipi Valter da ista finansira veći dio troška i učestvuje na turniru. Rukovodstvo ekipe Valter je sa zadovoljstvom prihvatilo poziv i obezbijedilo dio potrebnih finansijskih sredstava kako bi Crna Gora uopšte mogla učestvovati na ovom takmičenju. Zatim je u konsultacijama sa ostatkom stručnog štaba donesena odluka da se shodno evropskim trendovima (sve reprezentacije sada igraju sa dvije ili čak tri postave koje se kompletno mijenjaju na nekoliko minuta kako bi se održao visok tempo igre) formiraju još jednu postavu, a koje su se postave zajedno spremale i uigravale za Evropsko prvenstvo.
Crnu Goru će na Evropskom prvenstvu u minifudbalu predstavljati:
1) Lazar Milanković – Golman (Valter)
2) Velibor Babović (Sportsko bratstvo Sabornog Hrama)
3) Marko Rašović – kapiten (Valter)
4) Djordje Luketa (Valter)
5) Zoran Kovač (Pljevlja 04)
6) Nikola Osmajić (Valter)
7) Lazar Vujošević (Stupovi)
8)Ivan Mijušković (Montefruit)
9) Bojan Jovanović (Stupovi)
10) Milan Andjušić (Valter)
11) Nikola Mijović (Valter)
12) Darko Brković – Golman – (Sportsko bratstvo Sabornog Hrama)
13) Bogoljub Komatina ( EkpertMG)
14) Amar Tuzović (Valter)
15) Samir Adrović (Valter)
Selektori: Dragan Šico Mugoša i Dejan Raspopović
Pomoćnici selektora: Davor Kasalica i Krsto Kićo Škatarić
Direktor reprezentacije: Velizar Vesko Darmanović
Pripreme su prošli i Lazar Stijepović (BAR KOD) i Pavle Šaranović (Valter) ali usled povreda neće nastupiti na ovom šampionatu.
Evropsko prvenstvo se igra u formatu 6 grupa po četiri ekipe od kojih dalje idu 16 najboljih u eliminacionu fazu. Satnice mečeva grupne faze naše ekipe su:
05.06. u 11:45 Crna Gora – Gruzija
06.06. u 10:30 Crna Gora – Austrija
07.06. u 16:15 Crna Gora – Bugarska
Direktni prenosi mečeva obezbijeđeni su u saradnji sa Radio televizijom Crne Gore.
U vremenu kada je veoma teško naći velika finansijska sredstva da se uopšte učestvuje na ovakvom takmičenju, veoma smo zadovoljni što ćemo naša reprezentacija opet odmjeriti snage sa najjačim evropskim ekipama. Učestvujemo bez ikakvog imperativa a nadamo se da će reprezentativci pružiti dostojan otpor renomiranim protivnicima.
0 komentara

Ulogujte se kako bi mogli da ostavite komentar.

Poslednje vijesti
Poslednji komentari